خانه / مرغ تخمگذار / نکاتی در مورد گندزدایی بین دو دوره پرورش

نکاتی در مورد گندزدایی بین دو دوره پرورش

 

۱-خالی گذاشتن سالن ها حداقل به مدت ۳ هفته که باعث میگردد اثر آنتی بیوزیس از تاثیر عوامل بیماریزا جلوگیری کند بین خالی نگه داشتن سالن ها و کاهش کمپلکس های تنفسی رابطه تنگاتنگی وجود دارد

۲-پس از خروج آخرین پرنده از سالن, سمپاشی بستر گرم بلافاصله ,تا زمانی که حشرات در داخل کود و بستر حضور دارند بوسیله سموم ارگانوفسفره, کاربامات, سایپرمترین به میزان توصیه شده در بروشور و بستن درب سالن حداقل به مدت ۱۲ ساعت

۳-اگر مقدار دان باقیمانده در سالنها زیاد است و دوره پرورشی خوبی را سپری کردید میتوان دان باقیمانده را با فورمایسین مخلوط و در انبار مخصوصی نگه داری کرد و اگر تا روزهای پایانی دوره بعد کپک نزده استفاده نمود

۴-شستشوی سالن با آب گرم و شوینده با غلظتهای ۱%به میزان ۵۰۰ سی سی برای هر متربع یا ۲۵۰ سی سی از محلول با غلظت ۲% واستفاده از لانس های مخصوص کف پاشی

۵-پس از خشک شدن سالن شعله دهی  کف و نیم متر از دیواره های طولی سالن با دقت و مکث مناسب , چگونگی پی بردن به زمان مکث ساده است هنگامی که شعله ور شدن برخی ذرات کف سالن را میبینید نشانه زمان مناسب مکث می باشد

۶-استفاده از ترکیبات وسیع الطیف ضدعفونی کننده با بالاترین غلظت پیشنهاد شده از طرف کمپانی سازنده و خیس نمودن هر متر مربع از مساحت کف , دیوارها و سقف سالن با۳۰۰ سی سی از محلول اماده شده با رقت مناسب

 

نحوه محاسبه مساحت سالن و میزان ضدعفونی مورد نیاز

مساحت کف سالن ×۲٫۵×۰٫۳

ضریب ۲٫۵ برای محاسبه مساحت دیوارها و سقف در نظر گرفته میشود

بطور مثال در سالنی به مساحت کف ۱۰۰۰ متر مربع چه میزان محلول ضدعفونی و چند لیتر ضدعفونی با حداکثر رقت پیشنهادی ۱% دارد؟

پاسخ :۷۵۰ لیتر محلول اماده  ۱% از ضدعفونی مورد نظر و۷٫۵ لیتر ضدعفونی

 

۷-بهتر است دمای سالن گرمتر شود تا سطوح مورد نظر گرمتر شده و ضدعفونی بهتر تاثیر بگذاره که این مستلزم زمان بیشتر روشن بودن هیترهاست

گرم شدن هوای سالن کافی نیست

در غیر اینصورت باید دمای آبی که ضدعفونی در آن تهیه میگردد ۳۵ درجه باشد و یا غلظت ماده ضدعفونی را برای کارایی بهتر بیشتر در نظر گرفت

 

۸-در سالنهایی که دوره قبل  درگیر کوکسیدیوز بوده اند علاوه بر شعله دهی کف و دیوارها تا ارتفاع نیم متری میتوان از ترکیبات شیمیایی مثل آهک زنده و سولفات آمونیوم به نسبت ۲۰ کیلو سولفات امونیوم و ۱۰ کیلو آهک برای هر ۱۰۰ متر مربع استفاده نمود و بوسیله آب پاشی روی آن اقدام به فعال کردن ترکیب مورد نظر و تولید گاز آمونیاک کرد

محصول تجاری دیگری به نام اووسید که حاوی دو بسته شماره دار ۱ و ۲ است و در بسته شماره ۱ کلرید امونیوم و در بسته ۲ هیدروکسید سدیم وجود دارد و هر بسته در ۳۰ لیتر آب حل میشود و مخلوط محلول آماده بر روی کف سالن پخش میگردد

ابتدا بسته شماره ۱ و سپس بسته شماره ۲ مورد استفاده قرار میگیرند

 

۹-پوشال ریزی و بستر سازی سالن در این مرحله انجام میشود و باید ضدعفونی به روش مه پاشی یا گازی بعنوان اخرین مرحله در سالنها صورت گیرد ترکیبات مناسب مه پاشی شامل آلدئید, فنول, پراستیک اسید

و ترکیب عمده مناسب به روش فومیگاسیون یا دوددهی  فرمالین است که با روشهای مختلف تولید گاز فرمل میکند

 

۱۰- روشهای تولید گاز فرمل

الف) به نسبت ۷ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۱۴ سی سی فرمالین برای یک متر مکعب فضا به غلظت ۱x و میزان دو برابر آن ۲x وسه برابر آن ۳x میگویند

معمولا برای هر مترمکعب از ۲۰ سی سی پرمنگنات و ۴۰ سی سی فرمالین که غلظتی بیش از ۳x دارد استفاده میگردد

ب) استفاده از نسبت ۱ لیتر فرمالین و ۹ لیتر آب برای ۵۰ متر مکعب فضای سالن و گرم کردن سالن برای تولید گاز فرمل

ج) مخلوط کردن ۱ لیتر فرمالین و ۲ لیتر آب و بخار کردن آن توسط حرارت

 

احتیاطات لازم :

در هنگام استفاده از روش پرمنگنات ابتدا پرمنگنات در ظرف ریخته و بعد فرمالین به آن اضافه میگردد بهتر است ظروف سفالی باشند و تا ۱۰ برابر این حجم از مواد ظرفیت داشته باشند

حداقل دمای مورد نیاز برای تولید گاز فرمل ۲۵ درجه است

اگر فاصله گاز دهی و جوجه ریزی بیش از ۱۰ روز بود باید اینکار تکرار شود

هوادهی و تهویه قبل از جوجه ریزی باید انجام شود اگر روش پرمنگنات استفاده شده حداقل ۳۶ ساعت قبل جوجه ریزی و در روش اسپری حداقل ۵ روز قبل جوجه ریزی باید تهویه و هوادهی صورت گیرد

 

۱۱-روش اسپری, با آب گرم و ترکیباتی مثل آلدکول و یا هایپروکس با بالاترین رقت پیشنهادی و اسپری با قطر ذراتی در حد ۱۰ میکرون هم میتواند تمام سطوح را پوشانده و تاثیر بسیار مناسبی در ضدعفونی سطوح دارد

درباره ی publishier

همچنین ببینید

اثرات پروتئین و انرژی در مرغ مادر

اثرات پروتئین و انرژی در مرغ مادر اثرات پروتئین و انرژی در مرغ مادر   …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *